Julhistorier (21)

Barnradions julkalender 2021

Årets julkalender från Barnradion utspelar sig i insekternas värld och handlar om hoppstjärten Spero som råkar följa med en julgran in till ett människohem. Det blir ett humoristiskt äventyr på liv och död, skrivet av komikerduon Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson med bilder av Andrea Femerstrand. Premiär 1 december i Barnradion!

Snällkalendern 2021

Snällkalendern är mysig adventskalender med 24 luckor som uppmuntrar dig att göra en snäll handling varje dag fram till julafton. 2021 års Snällkalender lyfter fram barnens egna idéer och förslag som både barn, unga och vuxna kan inspireras av och omsätta i positiva handlingar.

Adventskalender för Soffpotatisar

Mota bort julstressen med träning i december! Denna adventskalender för soffpotatisar är en träningskalender som varje dag föreslår tre olika övningar. Gör en av dem och ladda upp för julen genom att få lite bättre kondition och några extra muskler innan det är dags att hugga in på julmaten! Pris: 149 kr

En hederlig jul med Knyckertz

Här kan du tjuvtitta på årets julkalender från SVT. Familjen Knyckertz är tjuvar. Dom gillar att ta andras saker. Men deras son Ture är annorlunda. Han kan inte ens ljuga. När en ovärderlig julstjärna försvinner är hela stadens julfirande i fara – och det är upp till Ture att hitta den, så att alla kan fira En hederlig jul.

Stunder I Advent 2021

Fyra noveller, fyra koppar te. Varje söndag fram till jul. Möt julen med magiska berättelser och riktigt gott te! Följ med på julfiranden tillsammans med Selma Lagerlöf, H.C. Andersen, Charles Dickens och Louisa May Alcott. I dessa fyra nypublicerade berättelser bjuds det på julmirakel och vinterdrömmar under dagarna strax före julafton och fram till årets sista natt.

Djurens jul 2021

Djurens jul kommer tillbaka! Luckor med korta filmer om djur. Ett rim låser upp luckan. Titta på filmen, prata om frågan i filmen och, även i år, en titt i den digitala utställningsmiljön. Djurens jul 2021 innehåller många favoriter från tidigare år och fem helt nya bekantskaper!

Djuris julkalender

UR:s julkalender för förskolor Djuris julkalender blev en succé förra året - och går utmärkt att använda även i år! Varje vardag har en lucka med en videohälsning från seriens karaktärer som avslutas med en fråga till barnen.

Jul i Sankt Anna

Den första december blir det premiäravsnitt för Jul i Sankt Anna, en ljudjulkalender om syskonen Stjärne som av olika anledningar samlas för att fira jul på barndomsgården. Ljudboken ges ut av Lind & co och det släpps ett avsnitt om dagen ända fram till julafton.

LTH´s julkalender 2021

Sedan 2007 har LTH-teknologer via 24 kortfilmer experimenterat fram en julkalender som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt ger inblick i tekniska och naturvetenskapliga fenomen. Varje dag öppnas en lucka i julkalendern, från den 1 december och fram till julafton. Under varje lucka finns ett videoklipp med lärorikt experiment.

Svenska Brukshundklubbens julkalender

Årets julkalender från Svenska Brukshundklubben tillsammans med projektet Upp och Hoppa- Sund med hund och Tjänstehund. Varje dag öppnas en ny lucka med övningar för dig och din hund.

Spotifys julkalender 2021

I årets julkalender från Spotify är det Anders Lundin, Petra Mede och Sommarkatt1 som sprider julstämning. Varje dag fram till jul uppdateras kalendern med ett nytt poddavsnitt från varje julvärd - givetvis med julmusik utvald av värdarna själva.

Miqros julkalender

I Miqros julkalender - "Allsång på Skansen för hundnördar på nätet" öppnas det varje dag i december fram till julafton öppnas en lucka med en kul uppgift för dig och din hund. Har du flera hundar kan olika hundar göra olika luckor.

ESET’s julkalender 2021

Julen förknippas ofta med god mat, gemenskap och värme. Men vad vore julen utan säkerhet? ESET’s julkalender bjuder på ett säkerhetstips om dagen från första december ända fram till julafton, på Facebook och Instagram.

Sverige Springer julkalender

Gör dig redo för att öppna nya luckor fyllda med träningstips och överraskningar varje dag ända fram tills Julafton.

BingoLottos julkalender

BingoLottos julkalender bjuder på generösa erbjudanden, tävlingar och en massa annat exklusivt material.

Bamses julkalender

Bamses julkalender bjuder varje dag på något nytt spännande från Bamses värld.

I FORMs julkalender

I FORM har gjort en speciell julkalender i år. Inte en med bilder på tomtar eller choklad av tveksam kvalitet, utan en träningskalender, som varje dag ger dig en ny, utmanande squatövning, så att du får betydligt fastare ben och rumpa lagom till jul.

Tomtenallans Öljulkalender 2021

Kul kalender med öl-tema. Nya roliga överraskningar och länkar varje dag fram till julafton.

Svenska kyrkan Falköpings adventskalender

Följ med i Svenska kyrkan Falköpings adventskalender 2021. I årets adventskalender från Svenska kyrkan Falköping får du varje dag ett förslag på något du kan göra, för dig själv eller någon annan, för att skapa en stund av närvaro och påminna om julens glädje.

Equmeniakyrkans adventskalender

Årets adventskalender från Equmeniakyrkan är en musikalisk hälsning från någon av deras församlingar i Sverige eller världen.

Dafgårds julkalender

I Dafgårds julkalender kommer olika delar av Dafgårds önska dig en god jul. Hälsningarna kommer även blandas med spännande tävlingar och annat sköj.